Borstvoedingscentrum Gelderland

We organiseren bij voldoende aanmelding regelmatig thema bijeenkomsten:

( deze gaan voorlopig niet door helaas)

 "Borstvoeden en werken. Hoe werkt dat?"


Het werkt prima, als je maar even weet hoe je het moet organiseren. Belangrijk is wel dat je werkgever al op de hoogte is dat je borstvoeding geeft en dat je gebruik gaat maken van je kolfrechten.
Is je baby rond de 3 a 4 weken dan is het een goed tijdstip om deze bijeenkomst te volgen. Natuurlijk is je baby ook welkom!
We gaan het hebben over hoe je een melkvoorraad opbouwt, het introduceren van de fles, het bewaren en bereiden van de afgekolfde melk, hoe en wanneer kolf je op je werk en natuurlijk welke kolf het meest geschikt is voor jouw situatie.  

Het is erg leuk als je dit met bijvoorbeeld de club van de zwangerschapsgym of yoga organiseert!  

Vanuit de overheid zijn er richtlijnen opgesteld waaraan je als ouder veel kunt hebben. Maar zoals we vaker zien is een richtlijn een richtlijn en niet iets wat moet. Het leuke is dat je kindje zelf heel goed aangeeft hoever het is in zijn of haar ontwikkeling. Je kindje geeft richting.....maar dan is het wel fijn om de signalen te herkennen. Daar gaat vooral deze bijeenkomst over.

Wat laat je kindje zien waaraan je kunt merken dat het zover is om verder te gaan met het verkennen van voedsel.....
Natuurlijk zijn ouders ook welkom die hun kindje kunstvoeding geven!

Er zijn nog enkele boeken te koop van `borst naar boterham` van Stefan Kleintjes.

 

Kosten: € 20,-

Aanmelden via de site of bel naar: 06-29 28 16 43. Minimaal aantal deelnemers : 6
 

Mamacafe's in Wijchen en andere plaatsen in de buurt.

In wijkcentrum De Brink is 1x per 4 weken op  vrijdagochtend een Mamacafe. Bedoelt om jonge ouders - dus ook vaders -  met elkaar in contact te brengen. Ook moeders die geen borstvoeding geven zijn uiteraard van harte welkom. Aanmelden is niet noodzakelijk en ook hier zijn je baby en ouder kind welkom! Kijk op de site van CJG Wijchen voor meer en actuele informatie.

Woon je in een ander dorp of stad kijk daar dan op de site van de CJG!